مشاركة في مؤتمر دولي

796 مشاهدة

9/19/2019

علوم الاغذية

شارك الاستاذ الدكتور جاسم محمد صالح في المؤتمر الدولي الثالث المقام في العاصمة طهران لعلوم وتكنولوجيا الاغذية ببحثه الموسوم

Awen I. Mohammed1, Jasim M. S. Al-Saadi2

1Food Industry Department, Hallabja Technical College of Applied Sciences

Sulaimani polytechnic University, Iraq

2 Department of Food Safety and Nutrition , College of Food Sciences, AL-Qasim Green University, Iraq

Abstract

The effect of storage temperatures (5,30,45) ?  C on nitrogen distribution and interaction of casein and whey proteins with MFGM proteins in sterilized goat milk was studied. pH of  sterilized goat milk samples with and without lactose  were 7.32 and 8.76, respectively, directly after sterilization. During storage at 5 ? C for 8 weeks the pH of sample with lactose increased to 7.44, while the pH of sample without lactose decreased to 7.34. At 30 ? C the pH of sterilized goat milk samples with and without lactose  decreased to 6.3 and  6.74, respectively while these values decreased to 6.03 and 8 respectively in samples stored at 45 ? C.

NCN ratio was decreased gradually with the increment of storage time for samples with and without lactose  stored at 5 and 30 ? C, and for sample without lactose stored at 45 ? C. For sterilized goat milk sample with lactose stored at 45 ? C, there was a high increase in NCN  to 57.5% after 4 weeks of storage and this ratio remained constant until the end of the experiment. High-molecular-weight bands appeared in SDS-PAGE in the samples with and without lactose but the intensity of these bands indicates that the formation of large protein aggregates were greater in higher storage temperatures and in the presence of lactose.

ايضاً في الموقـع

اعلان الى الطلبة المتقدمين للدراسات العليا للعام الدراسي 2024- 2025

المزيد » 5/4/2024 | 57 مشاهدة

ورشة عمل بعنوان اجهزة الاستشعار البايلوجية (Biosensor ) تعريفها وخصائصها وتطبيقاتها

المزيد » 5/1/2024 | 50 مشاهدة

كلية علوم الاغذية تقيم المعرض السنوي للمنتجات الغذائية

المزيد » 5/1/2024 | 57 مشاهدة

زيارة ميدانية الى مؤسسة اليتيم في قضاء القاسم

المزيد » 4/16/2024 | 115 مشاهدة

نشر بحث علمي مشترك في علوم الأغذية بجامعة القاسم الخضراء

المزيد » 4/3/2024 | 313 مشاهدة

الأكثر قـراءة

كلية علوم الاغذية تقيم حفل تكريم الطلبة المتميزين وابناء شهداء حشدنا المقدس

المزيد » 11/03/2016 | 10655 مشاهدة

للعام الثاني على التولي انتخاب الموظف المثالي في كلية علوم الاغذية

قدم السيد عميد الكلية الاستاذ المساعد الدكتور عبد علي الطائي المحترم التهنئة للسيد حسين طالب مهدي المحترم بمناسبة انتخابه الموظف المثالي في الكلية

المزيد » 18/12/2015 | 10373 مشاهدة

تعزية بذكرى استشهاد السيدة فاطمة الزهراء عليها السلام

المزيد » 2/9/2019 | 9145 مشاهدة

اسماء وألقاب التدريسيين في كلية علوم الاغذية

هيكلية مفصلة لتدريسي كلية علوم الاغذية

المزيد » 11/03/2015 | 8453 مشاهدة

تعزية عمادة كلية علوم الاغذية بذكرى استشهاد امير المؤمنين الامام علي ابن ابي طالب عليه السلام

نعزّي الرسول الأكرم صلى الله عليه وآله وسلم ونعزي سيدة النساء فاطمة الزهراء عليها السلام، ونعزي أئمتنا المعصومين وصاحب الأمر والعصر والزمان (عجّل الله فرجه). ونعزي العالم الاسلامي الشيعي، ونعزي مراجعنا العظماء وساداتنا الفضلاء وشيوخنا الأجلاء، ونعزي المؤمنين والمؤمنات الموالين والمواليات، فعظّم الله لنا ولكم الأجر بهذا المصاب الجلل.

المزيد » 6/15/2017 | 8446 مشاهدة