مشاركة في مؤتمر دولي

9/19/2019

شارك الاستاذ الدكتور جاسم محمد صالح في المؤتمر الدولي الثالث المقام في العاصمة طهران لعلوم وتكنولوجيا الاغذية ببحثه الموسوم

Awen I. Mohammed1, Jasim M. S. Al-Saadi2

1Food Industry Department, Hallabja Technical College of Applied Sciences

Sulaimani polytechnic University, Iraq

2 Department of Food Safety and Nutrition , College of Food Sciences, AL-Qasim Green University, Iraq

Abstract

The effect of storage temperatures (5,30,45) ?  C on nitrogen distribution and interaction of casein and whey proteins with MFGM proteins in sterilized goat milk was studied. pH of  sterilized goat milk samples with and without lactose  were 7.32 and 8.76, respectively, directly after sterilization. During storage at 5 ? C for 8 weeks the pH of sample with lactose increased to 7.44, while the pH of sample without lactose decreased to 7.34. At 30 ? C the pH of sterilized goat milk samples with and without lactose  decreased to 6.3 and  6.74, respectively while these values decreased to 6.03 and 8 respectively in samples stored at 45 ? C.

NCN ratio was decreased gradually with the increment of storage time for samples with and without lactose  stored at 5 and 30 ? C, and for sample without lactose stored at 45 ? C. For sterilized goat milk sample with lactose stored at 45 ? C, there was a high increase in NCN  to 57.5% after 4 weeks of storage and this ratio remained constant until the end of the experiment. High-molecular-weight bands appeared in SDS-PAGE in the samples with and without lactose but the intensity of these bands indicates that the formation of large protein aggregates were greater in higher storage temperatures and in the presence of lactose.

ختام الموتمر العلمي الدولي الثالث لعلوم وتكنولوجيا الاغذية

المزيد » 9/21/2019 | 249 مشاهدة

مشاركة في مؤتمر دولي

المزيد » 9/19/2019 | 136 مشاهدة